Populairste kindernamen in Italië

dizionario dei nomiHet Italiaans bureau voor statistiek Istat heeft een overzicht gepubliceerd van de populairste kindernamen van 2008.

Voor jongens luidt veelal een klassieke naam, zoals Francesco. Toevallig ook de naam van Italië’s beschermheilige, San Francesco. Of zoals de captain van AS Roma, Francesco Totti. Toevallig scoren ook de naam van zijn vrouw, Ilaria, en van zijn zoon, Christian, hoog bij de Italianen. In de jongensnamen top tien staan verder: Alessandro, Andrea, Matteo, Lorenzo, Gabriele, Mattia, Riccardo, Davide en Luca.

De meisjesnamen top tien heeft op de eerste plaats Giulia staan. Gevolgd door Sofia, Martina, Sara, Giorgia, Aurora, Alessia, Francesca en Alice. Ook al populair in 2008 was de naam Noemi, een naam die in 2009 dagelijks in alle media te vinden was vanwege Berlusconi’s omgang met de minderjarige Noemi Letizia. Zij was het die Berlusconi ‘papi’ noemde.

En Francesco Totti’s familie mag dan wel heel populaire namen hebben, maar de naam van zijn tweede kind, een dochter, valt buiten de prijzen. Die heet dan ook Chanel.

Bron: Italie.nl

Lees ook:Berlusconi spant rechtszaak aan tegen media
Lees ook:Berlusconi had affaire met minderjarige
Lees ook:Het wordt Berlusconi allemaal teveel
Lees ook:De Eenzaamheid van de Priemgetallen verfilmd
Lees ook:Gecensureerde foto’s Berlusconi toch gepubliceerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.