Een Venetiaanse voor het eerst op een boot

MonicaEen Venetiaanse die nog nooit op een boot is geweest? Bestaat dat? Ja. Monica Cesarato vertelt hierover op haar website.

Monica geeft toe nog nooit op een roeiboot te zijn geweest. Wel moet gezegd worden dat ze uit Oriago di Mira komt, een plattelands dorpje aan de rivier Brenta, en later pas naar Venetië kwam. In de leeftijd van 40 jaar ervoer ze, op uitnodiging van een uit Amerika terugkerende vriend, voor het eerst een tocht op een roeiboot.

Samen met familie en vrienden stapte ze de zogenaamde boot Sandalo Buraneo op. Naar eigen zeggen waren de 40 jaren het wachten waard geweest. “In het begin was ik nogal bang, eerlijk gezegd”, zo vertelde Monica. “Aan boord gaan beloofde niet veel goeds. De boot bleef maar door schommelen van links naar rechts en ik herinnerde me plotseling dat ik nooit zo’n al te beste zwemster was”.

Gelukkig stelden Monica’s vrienden haar gerust. En zo begon een tocht door de ‘straten’ van Venetië, waarbij de Venetiaanse het water dichterbij zag dan ooit.

Lees ook:Afdalen op het Piazza San Marco
Lees ook:De Gondelier van Utrecht
Lees ook:Kerkelijke schoonheid in Venetië
Lees ook:Sneek in de voetsporen van Venetië
Lees ook:Van Gesuiti tot Dolomiti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.