Berlusconi: ‘Italianen willen stiekem mij zijn’

Uitspraken en gedragingen van een premier

Vele vrouwen kregen 1000 euro voor een nacht in Berlusconi’s stulpje, Obama was volgens Berlusconi lekker zongebruind, de slachtoffers van de aardbeving in de Abruzzen moesten het opvangkamp maar zien als een weekend kamperen, in zijn thuisstad Milaan kreeg Berlusconi het gevoel door Afrika te wandelen, asielcentra leken net nazikampen, hij maakte een Duitse europarlementariër uit voor concentratiekampbewaker, Italiaanse dames waren te aantrekkelijk om hen te kunnen bescherming tegen verkrachting enzovoort. Wat vinden de Italianen nu toch zo geweldig aan hun premier?

Voorbeeld of springplank

Silvio Berlusconi is aardig, charmant, machtig, rijk en ziet er goed uit voor zijn 72 jaar. Eigenschappen waar de gemiddelde Italiaan verzot op is. En dat realiseert de premier zich maar al te goed. En zeg nou zelf, welke man voelt zich niet op zijn minst een beetje aangetrokken tot een leven met macht, geld en jonge vrouwen? Veel Italiaanse vrouwen daarentegen willen uiteraard niet zijn zoals Berlusconi, maar zien in hem de ideale man: Geld, charme en macht. En al ben je niet met hem getrouwd, dan kan hij nog prima fungeren als springplank voor je showbizz-carrière.

Conservatieve moraal

Berlusconi’s advies aan een studente over haar financiële situatie zegt alles over de heersende conservatieve moraal in Italië: “Trouw een man die net zo rijk is als mijn zoon”. Italiaanse vrouwen doen vaak alles in het huishouden en verwachten anderzijds ook van een man dat hij hen onderhoudt. Scheiden is ‘not done’. Een vrouw krijgt na de scheiding een slechte naam, ze heeft immers ‘meerdere mannen’ gehad. Laat je als man je gezin in de steek, dan is dat een schande en ben je een ‘watje’. Een échte man onderhoudt zijn vrouw.

Waarschijnlijk moet er eerst een hele cultuuromslag plaatsvinden in Italië wil Berlusconi ooit van zijn voetstuk vallen. De feministische beweging heeft echter al wel een begin gemaakt.

Lees ook:Schokkende uitspraken Berlusconi tijdens jongerenbijeenkomst (video)
Lees ook:Berlusconi: te veel vrouwen in Spaanse regering
Lees ook:Berlusconi mag blijven
Lees ook:Onderzoek naar seksfeestjes van Silvio Berlusconi
Lees ook:Videocracy: De vrouw als niet-denkend stuk vlees

Eén reactie op “Berlusconi: ‘Italianen willen stiekem mij zijn’

  1. Justin

    Weg met Berlusconi. Dit monster krijgt steeds met koppen. Hij schaad het imago van italie, van vrouwen, van politiek, van hardwerkende mensen. Ik weet dat heel veel italianen hem willen uitspugen als een haarbal, maar hij regeert als een vorst. Hij wilde zelfs onschendbaarheid.
    Ik stel voor dat ze hem een medisch door lichten en op basis van krankzinnigheid inrekenen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.