Salino wachtte al 39 jaar

Handjevol inwoners

Het dorpje Salino wachtte al heel lang. Er wonen nauwelijks mensen. Sinds de jaren vijftig is het dorp langzaam leeggelopen. Inwoners trokken naar de stad. De meesten gingen liever in de stad wonen. Behalve de vakantiegangers, wonen er verder slechts een gepensioneerde kioskhouder, een rasta-jongen op zoek naar rust en de ouders van de nieuwste aanwinst!

De 27-jarige Linda en de 33-jarige Alex hebben zich juist in Salino gevestigd omdat ze graag rustig wilden wonen, ergens waar het leven niet zo duur is. Dankzij hen brengt de onlangs geboren baby Davide weer wat leven in het dorpje waar werkelijk niets is en gebeurt. Geen winkels, geen scholen of voorzieningen, wel een dorpspleintje en er werd al 39 jaar niemand geboren.

De komst van de baby werd dan ook uitgebreid gevierd tijdens een feestavond waarbij ook de pastoor, aanwezig was. Eindelijk was er weer eens een blauwe strik te zien in het gehucht bij Grone in de Noord-Italiaanse provincie Bergamo. Als in Italië een fiocco de voordeur siert, is een baby geboren. Een blauwe fiocco voor een jongetje, een roze voor een meisje.

Zou Davide nog broertjes en zusjes krijgen?

Bron: Italie.nl, 24 augustus 2009

Lees ook:Zesling ter wereld gekomen in Italië
Lees ook:Het pontje van Venetië
Lees ook:L’Aquila spookstad jaar na aardbeving
Lees ook:Italië naarstig op zoek naar winnaar
Lees ook:Mozzarella met rode stippen ontdekt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.