Trouwen op Julia’s balkon in Verona

Casa di Giulietta

Het versgetrouwde koppel hierboven kust elkaar op het balkon van Casa di Giulietta, Julia’s huis. Het paar was het eerste dat trouwde op het beroemde balkon. Het personage van Julia is gekoppeld aan een echte vrouw, die in de Via Capello heeft gewoond. In deze straat staat het huis. Het balkonnetje is er in de jaren ’30 aan vastgebouwd.

Julia’s rechterborst

Shakespeares Romeo en Julia speelt zich af in Verona. Hoewel hij zelf nooit de stad heeft bezocht, heeft hij haar veel bekendheid gegeven met dit werk. Op de binnenplaats van het huis staat een bronzen beeld van Julia. Een legende wil dat wie haar rechterborst beroert, geluk in de liefde zal ontmoeten. In tegenstelling tot de rest van het oude beeld, is deze glanzend…

Lees ook:Zwijgen Julia Roberts goud waard in Italië
Lees ook:Prachtige kalender: ‘Verliefd worden in Italië’
Lees ook:Casa d’Italia in Amersfoort raakt de mediterrane snaar
Lees ook:Prostituee seksschandaal Berlusconi schrijft boek
Lees ook:Met CASA DI YOGA naar Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.