Nazi-oorlogsmisdadiger overleden in Italiaamse gevangenis

Seifert durante la latitanza in CanadaMichel ‘Misha’ Seifert, de Nazi-beul van Bolzano, is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden in het Casertaziekenhuis in Rome.

Nadat hij vorige week in de militaire gevangenis Santa Maria Capua Vetere nabij Napels, waar hij een levenslange straf moest uitzitten, was gevallen werd Michel ‘Misha’ Seifert overgebracht naar het ziekenhuis. De in Oekraine geboren, voormalige gevangenisbewaker van de SS, werd 86.

Seifert was twee jaar geleden door Canada aan Italië uitgeleverd. Een Italiaanse militaire rechtbank had Seifert in 2000 bij verstek tot levenslang veroordeeld wegens de moord op elf gevangenen in Bolzano (Zuid-Tirol) tijdens de Tweede Wereldoorlog. Seifert was tot de SS toegetreden na de Nazi-bezetting van Oekraine.

Tijdens zijn proces beschuldigden overlevenden hem ervan, gevangen uitgehongerd en verkracht te hebben. Voorts zou hij een zwangere vrouw hebben gedood en een gevangene de ogen hebben uitgestoken. Seifert wist na de oorlog zijn identiteit te verbergen.

In 1951 emigreerde hij onder een nieuwe naam naar Canada. Dat land leverde hem in februari 2008 aan Italië uit.

Bron: Metrotime.be

Lees ook:Doden door lawines in Oostenrijk en Italië
Lees ook:Italiaans gevangenissysteem dreigt in te storten
Lees ook:Italiaanse Dolomieten genomineerd als cultureel erfgoed
Lees ook:Zelfmoord Italiaanse gevangenissen hoogst sinds 20 jaar
Lees ook:Vijf terreurverdachten opgepakt in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.