Al sneeuw in Italië

MontBlancDe eerste sneeuwvlokken zijn hier nog niet gesignaleerd. In Italië wel, meldt dagblad De Gelderlander. Er is daar voor het eerst deze herfst sneeuw gevallen. Op de hoogste berg, de Mont Blanc, daalden de temperaturen tot min 10 graden.

De sneeuw viel vooral in de regio’s Aostadal en Trentino-Zuid-Tirol. Bergpassen zijn gesloten. In lager gelegen gebied was er sprake van overvloedige regenval. De provincies Venetië en Vicenza zijn getroffen door overstromingen. In het zuiden van Italië is de zee onstuimig door de sterke wind. Veerboten van Sicilië naar eilandjes in de buurt zijn uit de vaart genomen.

Lees ook:Drie doden Italië door noodweer
Lees ook:Meer sneeuw Italiaanse Alpen!
Lees ook:Italië krijgt er 21 provincies bij
Lees ook:Eeuwige stad bedekt met dikke sneeuwlaag
Lees ook:Evacuaties Zuid-Italië na aardverschuivingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.