Italië gebukt onder hittegolf

TopNews

Een stedentrip naar Rome is meestal niet zo geslaagd in de hete zomermaanden. Momenteel kampt Italië met een hittegolf en in de hoofdstad kan de temperatuur oplopen tot boven de 40 graden. Dit betekent: hete smog inademen.

Italië heeft al dagen last van de warmte en het wordt alleen maar erger. De hitte gaat gepaard met een hoge luchtvochtigheid. Italiaanse huisartsen moeten zieken en bejaarden daarom goed in de gaten houden om een massale ziekenhuisopname de voorkomen. Italiaanse meteorologen denken dat de extreme warmte het gevolg is van klimaatverandering. Steeds vaker stroomt er hete lucht uit de Sahara binnen via Libië.

Lees ook:Italië: heetste week van het jaar
Lees ook:Slanke AlessiTab uit Italië
Lees ook:700 bussen voor No Berlusconi Day
Lees ook:Toeristen jatten wat af in Rome
Lees ook:17 van 30 EU-steden met vervuilde lucht Italiaans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.