Eeuwige stad bedekt met dikke sneeuwlaag

neve roma 1986Het oude centrum van Rome is vrijdag bedekt onder een zeldzame laag sneeuw. Het is voor het eerst sinds 1986 dat er zoveel sneeuw is gevallen.

Het wereldberoemde Colosseum en het naastgelegen Forum Romanum zijn uit veiligheidsoverwegingen gesloten. Het verkeer in de Italiaanse hoofdstad is door de sneeuwlaag van 3 centimeter chaotisch en sommige bussen rijden niet. De twee vliegvelden Fiumicino en Ciampino ondervinden weinig hinder.

De afgelopen vijf jaar is er in de Italiaanse hoofdstad geen vlokje sneeuw gevallen. “Binnen een paar minuten was alles wit”, vertelde een inwoner. Het heeft vrijdag in Italië van noord tot zuid gesneeuwd, en dat is uitzonderlijk. Op het eiland Sardinië waren sommige scholen gesloten, zodat kleine kinderen voor het eerst in hun leven konden sleeën. (De Telegraaf)

Lees ook:Al sneeuw in Italië
Lees ook:Italianen redden Belgische tieners
Lees ook:Duikers redden Palermitanen
Lees ook:7-jarige meisje zwemt Straat van Messina over
Lees ook:2 miljoen niet-bestaande huizen ontdekt in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.