Italiaanse artsen kiezen voor keizersnede

ready for a caesarianItaliaanse artsen schijnen angsthazen te zijn. Ze zijn bang voor een natuurlijke geboorte en gaan daarom vaak over tot een keizersnede, zo meldt het Italiaanse dagblad la Repubblica.

Artsen in Italië zijn vaak bang dat ze een schadeloosstelling moeten betalen, ze vinden hun ziekenhuizen niet goed georganiseerd of ze voelen zich niet zeker genoeg om een natuurlijke bevalling aan te kunnen. Ze nemen liever geen risico, bellen de anesthesist en nemen het snijmes ter hand.

In Italië wordt er verschrikkelijk vaak een keizersnede uitgevoerd. Te vaak, volgens de WHO (in Italia OMS geheten: Organizzazione mondiale della sanità). Het zouden er niet meer dan 15 procent van het totaal aantal geboorten moeten zijn, maar in Italia ligt het aantal op 38 procent. Gemiddeld dan, want in Zuid-Italia is de situatie erger. In de regio Campania (bij Napoli) gebeurt 60 procent van het aantal bevallingen met een keizersnede, op Sicilië is dat 52 procent. Dus een op de twee! Terwijl slechts een derde van de keizersneden medisch noodzakelijk is. De rest is te wijten aan de angsthazerij van de Italiaanse artsen.

In veel gevallen zijn er ook economische redenen voor een keizersnede. Het is winstgevend en veel meer relaxed, omdat de arts niet bij nacht en ontij zijn bed uit moet en ervoor kan zorgen dat ie het weekend vrij heeft.

De Italiaanse minister van Gezondheid Ferruccio Fazio wees op de alarmerende cijfers naar aanleiding van een ruzie tussen twee gynaecologen tijdens een bevalling in de Siciliaanse stad Messina. De artsen zouden op de vuist zijn gegaan vanwege een discussie over het al dan niet uitvoeren van een keizersnede. Als gevolg daarvan traden er complicaties op bij de baby en de kraamvrouw. De artsen zijn geschorst en er is een strafrechtelijk onderzoek ingesteld.

Bron: Italie.nl

Lees ook:Vaste banen schaars in Italië
Lees ook:Corruptie Italië gestegen met 229 procent
Lees ook:Horrorziekenhuis opereerde voor het geld
Lees ook:Exorcisten op Sicilië
Lees ook:Wijnschandaal met topwijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.