Leeftijd alcoholisme in Italië daalt

cocktailItalianen drinken teveel en op een steeds jongere leeftijd volgens de AA, de organisatie voor Anonieme Alcoholisten.

“In de laatste jaren is de gemiddelde leeftijd waarop mensen naar ons toe komen voor hulp gedaald van 40-45 jaar naar 30-35 jaar”, zei de AA op de jaarlijkse nationale conferentie in Rimini afgelopen weekend. “Als je rekening houdt met het feit dat je niet van de een op de andere dag alcoholist wordt, kun je je wel bedenken hoe vroeg het proces begint”. Volgens gezondheidsexperts kan het wel 20 jaar duren voordat je een volwaardig alcoholist bent.

De AA in Italië meldde al eerder de hulpvraag van een 14-jarig meisje. De toenemende drink bacchanalen in het eens zo nuchtere Italië brengen de gezondheid van Italiaanse tieners serieus in gevaar. Zo een 1.5 miljoen drinkers tussen de 11 en 24 jaar lopen risico en de helft van hen zijn onder de 18 jaar. Ongeveer 42% van de minderjarige mannen en 21% van de minderjarige vrouwen nemen deel aan drink bacchanalen in het weekend, zei de organisatie.

Sommige Italiaanse steden, zoals Milaan, zijn al begonnen met het reduceren van ‘happy hours’ en ‘drie voor de prijs van twee’ bar-aanbiedingen.

Bron: Life in Italy

Lees ook:Italiaanse jeugd drinkt ‘bella figura’ weg
Lees ook:Italiaanse artsen opereren Koerdische kinderen met ASD
Lees ook:Italianen redden Belgische tieners
Lees ook:Zelfmoord Italiaanse gevangenissen hoogst sinds 20 jaar
Lees ook:Italianen krijgen wijn met de paplepel ingegoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.