Italiaanse jeugd drinkt ‘bella figura’ weg

De organisatie van Anonieme Alcoholisten (AA) waarschuwde afgelopen donderdag in een nieuw rapport over de gevaren van alcohol. In Italië is sprake van een toename van drink festijnen.

In het eens zo nuchtere Italië, waar een bella figura, goed figuur, slaan van levensbelang is, neemt de deelname aan drink festijnen de laatste jaren toe. Onder de deelnemers bevinden zich ook veel minderjarigen. Ongeveer 1,5 miljoen drinkers tussen de 11 en 24 jaar lopen risico voor hun gezondheid. De helft van deze groep is onder de 18 jaar.

Volgens de laatste cijfers van de AA doen ongeveer 42% van de minderjarige mannen en 21% van de minderjarige vrouwen mee aan drink festijnen in het weekend. De organisatie meldde ook een geval van een 14-jarig meisje uit Bologna die zich had aangemeld voor hulp. Antonio Mosti van de AA gaat voorlichting geven op scholen over de gevaren van het drinken van teveel alcohol.

Al eerder legde Milaan als eerste stad in Italië een alcoholverbod op voor jeugdigen onder de 16 jaar, wegens een groeiend alcoholprobleem onder de jeugd. Berlusconi zei bezorgd te zijn over het gemak waarmee jonge mensen alcohol gebruiken. Wanneer deze wet goed uitpakte, wilde hij deze nationaliseren. Uit onderzoek bleek dat maar liefst 34% van de Milanese kinderen onder de 11 jaar kampt met een alcoholprobleem.

Bron: Life in Italy, 3 september 2009

Lees ook:Alcoholverbod voor minderjarigen Milaan
Lees ook:Italianen krijgen wijn met de paplepel ingegoten
Lees ook:Leeftijd alcoholisme in Italië daalt
Lees ook:Zelf Italiaanse citroenlikeur maken
Lees ook:Italië shockeert met alcohol-foetus campagne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.