Europa daagt Italië voor het Hof vanwege afvalcrisis

www.news.com.au)Het was even rustig rond de afvalcrisis in Napels. Maar dat wil niet zeggen dat het afvalprobleem is opgelost. Integendeel. Het probleem is nog steeds even groot. Omdat het de Europese Commissie veel te langzaam gaat, brengt ze Italië voor het Europese Hof van Justitie. Het Hof moet Italië dwingen om nu wel een goed werkend vuilnissysteem op te zetten.

De vuilniscrisis duurt al bijna een half jaar. Vanaf december wordt het vuil in Napels niet meer opgehaald omdat de vuilstortplaatsen vol zijn. En dat is nog steeds zo. De Italiaanse regering doet wel wat beloftes, maar ondertussen ligt er nog gewoon 1300 ton vuilnis in de straten, wat de gezondheid van de bewoners erg kan schaden. Zij zijn dan ook blij dat de Europese Commissie Italië nu voor het Hof daagt.

Als het Hof de regering ertoe aanzet om iets toe te doen aan het afvalprobleem, heeft ze een groot probleem. Want wat doet ze met de maffia. Aangenomen wordt dat de clan veel verdient aan de crisis. En daar wil de maffia nog wel een tijdje mee doorgaan.

Lees ook:Italië schuldig aan afvalcrisis Napels
Lees ook:Waterbuffelmozzarellaembargo
Lees ook:Harde actie van Napolitanen tegen afvalprobleem
Lees ook:Grote demonstratie tegen Napolitaanse maffia
Lees ook:Geen noodplannen? Voor het Hof!

0 reacties op “Europa daagt Italië voor het Hof vanwege afvalcrisis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.