Nederlandse man klaar voor het handgemaakte overhemd

Uiterlijk speelt een steeds grotere rol bij de Nederlandse man. We gebruiken dagcrèmes, scrubben van tijd tot tijd en ook onze garderobe wordt belangrijker. Ook willen we ons top voelen in het overhemd dat we dragen.

Uomini.nl brengt als eerste online shop handgemaakte overhemden uit Italië op de Nederlandse markt. Zakelijk gedragen moet het overhemd versterken en casual moet het vooral lekker zitten. Bas Veldhuizen, eigenaar van webwinkel Uomini.nl: “We gaan terug naar de basis. Wat ons betreft terug naar ambacht, unieke handgemaakte overhemden vanuit modeland Italië. Geen hoge boorden of bloemetjeskragen, maar stijl, finesse en kwaliteit. Met Uomini.nl laten we zien dat deze luxe, want een handgemaakt overhemd is luxe, ook nog heel betaalbaar kan zijn.”

Het ‘gewone’ overhemd vs handgemaakt

Uomini.nl wil met zijn ambachtelijke overhemden van Cristiani weer terug naar de basis, naar hoe het ooit is begonnen. Samen met dit familiebedrijf uit het zuiden van Italië is er een unieke collectie samengesteld van handgemaakte overhemden. Bewust is ervoor gekozen om de maatvoering op basis van de boordmaat te doen, in plaats van het overhemd voor iedere klant apart op maat te laten maken. Bas Veldhuizen: “Onze klanten zijn hardwerkende heren die geen tijd hebben om uitgebreid hun maten op te nemen en vervolgens 4 weken op hun overhemd te wachten. Zij verwachten de luxe van het handgemaakte hemd direct de volgende dag op de deurmat. Door te kiezen voor de perfecte pasvorm in combinatie met een standaard boordmaat, kunnen wij voldoen aan die eis waarbij we niet inleveren op exclusiviteit”

Details handgemaakte overhemden

Wat zijn nu deze details die de overhemden van Uomini.nl zo uniek maken? Er zijn maar liefst 10 kenmerken te benoemen waaraan je een handgemaakt overhemd van Uomini.nl kunt herkennen. De meest in het oog springende zijn de met de hand aangezette kraag en mouwen, dit geeft een unieke bewegingsvrijheid die zo kenmerkend is voor een handgemaakt overhemd. Daarnaast zijn de aantallen gebruikte steken per cm uniek te noemen, maar liefst 10 steken per cm worden gebruikt waar normaal gesproken 7 tot 8 steken als standaard wordt gezien. Let wel, de standaard bij handgemaakte overhemden.
Voor machinaal vervaardigde hemden ligt het aantal steken op gemiddeld 5 per cm.
Hoe hoger het aantal steken, des te beter de kwaliteit van de naden van het overhemd zijn. Dat is precies waar Uomini.nl met de overhemden van Cristiani voor wil staan, hoogwaardige kwaliteit: ‘stylish.distinguished.’

Over Uomini.nl

Uomini betekent ‘heren’, op Uomini.nl gaat het om stijlvolle en verfijnde Italiaanse overhemden en dassen, zoals het motto ‘stylish.distinguished.’ uitdraagt. Uomini.nl is in november 2010 opgericht door Bas Veldhuizen.

Volg Uomini.nl ook op Twitter

Lees ook:Camizza haalt Italiaanse passie en design naar Nederland
Lees ook:Punto Italiano: overhemden in de aanbieding!
Lees ook:Stock Sale bij Punto Italiano!
Lees ook:SQ.Travel biedt luxe singlereizen naar Italië
Lees ook:Nieuwe webshop introduceert overhemden met Italiaans design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.