De la Bretonière wint Italiaanse prijs

fred_de_la_bretoniereDe Nederlandse schoenenproducent Fred de la Bretonière heeft in de Italiaanse stad Vigevano, de Santi Crispino e Crispiano Award gekregen van het Nationaal Consortium de Fedelta di Lavoro. De prijs is bedoeld om vakmanschap te eren, te vieren en te stimuleren.

Fred de la la Bretonière kreeg de prijs vanwege zijn lange en succesvolle carrière en zijn commerciële betekenis in Italië. De uitreiking vond plaats tijdens een avondvullend programma in het Teatro Cagnoni in aanwezigheid van Kardinaal Giovanni Lajola (President van het bestuur van het Vaticaan), de bisschop van Vigevano monseigneur Claudio Baggini, vergezeld van talrijke hoogwaardigheidsbekleders en kopstukken uit de internationale schoenenindustrie, onder wie Sonja Bata, Armando Pollini (die in Vigevano een bijzonder schoenenmuseum heeft geïnstalleerd), Gimmi Baldinnini en James Ferragamo (de kleinzoon van Salvatore).

Tijdens de dienst werd De la Bretonière verheven tot Cavaliere de Lavoro – Santi Crispino e Crispiano. Santi Crispino e Crispiano zijn de beschermheiligen van de schoenen-en leerindustrie. Fred de la Bretonière zelf vindt het een eer om de prijs in ontvangst te mogen nemen: “Ik vind het een prachtige onderscheiding. Vergelijkbaar met het Nederlandse lintje.”

Bron: FashionUnited

Lees ook:Pianist Pollini verliest van airconditioning
Lees ook:James Bond-auto in het Gardameer
Lees ook:Ajax krijgt Italiaanse prijs voor beste opleiding Europa
Lees ook:Zwaardschedes bij Bepi
Lees ook:James Bond te paard tijdens paardenrace Siena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.