Italiaanse fiscus eist 110 miljoen van Belgische ontwerper

Foto De StandaardDe Italiaanse fiscus heeft gelijk gekregen in een geschil met de groep rond de Belgische ontwerper Dirk Bikkembergs. Die moet nu 110 miljoen euro betalen. “Een onaangename verrassing”, vindt advocaat Francesco Giuliani. “Maar we gaan in beroep”.

Het geschil tussen de Italiaanse fiscus en de groep rond Bikkembergs draait rond de inkomsten van twee bedrijven van de groep: de Italiaanse productiefirma 22 en de Luxemburgse handelsfirma IFF. Die laatste is volgens de Italiaanse fiscus actief in Italië, terwijl de groep Bikkembergs dat ontkent. Volgens de Italiaanse fiscus is er sprake van een systeem om belastingen te ontduiken. Daarom eiste de fiscus twee jaar geleden ongeveer 50miljoen euro aan achterstallige belastingen op.

De groep Bikkembergs verweerde zich met alle mogelijke middelen. Maar nu heeft een speciale provinciale commissie de fiscus gelijk gegeven. Bikkembergs moet zowat 110 miljoen euro betalen, zegt Francesco Giuliani, de advocaat van de groep, in een eerste reactie. ‘De helft van het bedrag betreft achterstallige belastingen, de andere helft bestaat uit boetes. De uitspraak was een erg onaangename verrassing. We waren ervan overtuigd dat we een sterk dossier hadden en gelijk zouden krijgen. Dit hadden we totaal niet verwacht.’

Volgens Giuliani gaat Bikkembergs zeker in beroep. “Het probleem is alleen dat de overheid wel al twee derden van het bedrag zou kunnen opeisen. Dat zou een ramp zijn. We gaan proberen via de rechtbank in beroep een opschorting te bekomen van de verplichting tot betalen”. (DS)

Lees ook:Oorring van Maradona verkocht voor 25.000 euro
Lees ook:2 miljoen niet-bestaande huizen ontdekt in Italië
Lees ook:Maradona betaalt Italiaanse fiscus met oorbellen
Lees ook:Van Basten betaalt miljoenen aan Italiaanse Belastingdienst
Lees ook:Danilo di Luca voor twee jaar geschorst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.