40% Italianen koopt geen kleding gemaakt in China

made_in_ChinaEen onderzoek bewijst dat de Italiaan echt modebewust is en deze taak ook zeer serieus neemt: ongeveer 40% van de Italianen weigert kleding te kopen die gemaakt is in China.

Onder begeiding van de Kamer van Koophandel van de noordelijke steden Monza en Brianza, liet het onderzoek 600 mensen uit Rome, Milaan, Napels en Monza stemmen. Volgens de studie checkte 95% van de geïnterviewde Italianen het label voordat zij het kledingstuk kochten, 44% zei dat wanneer er ‘made in China’ op stond zij het lieten hangen aan het rek.

Napolitaanse shoppers namen hun taak als modebewuste Italiaan het meest serieus; 54% van hen weigerde Chinese kleding te kopen. Van de Romeinse shoppers weigerde 43% dit. De Napolitanen besteedden ook de meeste aandacht aan de kleding van hun medemens, 40% zei labels te checken tegen een gemiddelde van 32% van de andere Italiaanse steden.

De studie meldde dat het aantal bedrijven dat zich specialiseert in kledingstukken op beurzen en stands de laatste 8 maanden was toegenomen met 7% naar 40,000. Ongeveer 2,000 van deze bedrijven zijn in handen van buitenlanders van buiten de Europese Unie.

Bron: Life in Italy

Lees ook:Leeftijd alcoholisme in Italië daalt
Lees ook:Italianen worden steeds armer
Lees ook:Nieuwe acties tegen Italiaanse pastamakers
Lees ook:Grand Prix in Rome bedreigt Monza niet
Lees ook:Politie doet vangst in zonnebrillenland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.