Jongeren komen niet meer aan de bak in Italië

giovaniItalië is steeds meer een land voor ouderen. Italiaanse kranten, blogs en sociale netwerken staan bol van alarmerende artikels en commentaren over bezuinigingen op onderwijs en onderzoek. Bij jongeren heerst de angst om eeuwig stage te moeten lopen of nooit verder te raken dan tijdelijk werknemer.

Welkom in het huidige Italië, waar jonge mensen geen recht hebben op een efficiënte openbare school. Ze gooien massaal de handdoek in de ring en vluchten naar het buitenland. Het feit dat Turijn dit jaar Europees jongerenhoofdstad jaar is, verandert daar helaas niets aan.

Klassen zonder leerkracht

De vakantie is officieel voorbij en de scholen beginnen weer. Italiaanse scholen hebben echter geen brandstof meer. Duizenden leerkrachten staan op het punt hun werk te verliezen. Het opleidingsaanbod is aanzienlijk gedaald, alsook de uren ondersteuning in het Bijzonder Onderwijs. De ontzagwekkende besparingen door de onderwijshervorming van minister Gelmini leidden tot groot ongemak en inefficiëntie. Lees verder op Mondiaal Nieuws

Lees ook:Italiaanse Vader Jacob
Lees ook:Italiaanse brandstofdief veroordeeld
Lees ook:Kinderen Abruzzen weer naar school
Lees ook:Rome voert buitenlanderlimiet in op scholen
Lees ook:Italië strijdt tegen zwarte scholen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.