Italiaanse economie groeit harder dan verwacht

EconomiaDe Italiaanse economie is in het eerste kwartaal van 2010 zowel op kwartaal- als op jaarbasis harder gegroeid dan verwacht, blijkt woensdag uit een eerste raming van het Italiaans bureau voor de statistiek Istat.

Ten opzichte van het vierde kwartaal van 2009 steeg het bruto binnenlands product (BBP) in Italië, de op drie na grootste economie van Europa, met 0,5%. Vooraf geraadpleegde economen gingen uit van een stijging van het BBP met 0,4%. Op jaarbasis was in het eerste kwartaal sprake van een groei van 0,6%, waarbij economen vooraf uitgingen van een groei van 0,1%. (Nieuws.nl)

Lees ook:Italiaanse economie groeit harder dan verwacht
Lees ook:Sterke daling Italiaanse economie
Lees ook:Economie groeit meer dan verwacht
Lees ook:Italiaanse economie krimpt sterk
Lees ook:Italianen kunnen weer volop winkelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.