Air France-KLM en Alitalia akkoord bereikt

Onderhandelaren van Air France-KLM en Alitalia hebben een akkoord bereikt.

Wanneer het management van de luchtvaartmaatschappijen dit akkoord goedkeuren, zal Air France-KLM een belang van 25% in Alitalia nemen. Hiervoor betaalt de Frans-Nederlandse combinatie 315 miljoen euro.

Nadat Alitalia failliet werd verklaard is een grootschalige reorganisatie opgezet. De overblijvende gezonde onderdelen zijn ondergebracht bij investeringsgroep CAI. Bijna de helft van de medewerkers zijn ontslagen. Bovendien werd de Italiaanse maatschappij Air One met Alitalia samengevoegd.

Vervolgens werd gezocht naar een grote Europese partner voor Alitalia. Premier Berlusconi en zijn regering, en voornamelijk de partij Lega Nord, hebben een voorkeur voor Lufthansa uit Duitsland.

Eerdere toenaderingspogingen van Air France-KLM werden door de premier gedwarsboomd. Nu is alsnog een akkoord bereikt, onder meer omdat investeerder CAI een grotere rol heeft gespeeld.

Donderdag maakte Air France-KLM bekend dat het vrachtaanbod in december met 20% terugliep. Het aantal passagiers steeg in die maand wel, met 1,3%.

Bron: Het Financieele Dagblad, 8 januari 2009

Lees ook:‘Go’ van Italiaanse regering maakt 1 – 1 overnamestrijd Alitalia
Lees ook:Air France-KLM trekt overnamebod in
Lees ook:Berlusconi: Air France goede partner voor Alitalia
Lees ook:Regering wil snel van aandeel Alitalia af
Lees ook:Air France-KLM mag Alitalia overnemen (als …)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.