Nederlands bedrijf beschermt dam Venetië

www.clubofpioneers.com/)Ook het Nederlandse bedrijfsleven profiteert van het MOSE-project, het grootste Italiaanse overheidsproject ook dat Venetië moet beschermen tegen overstromingen. Voor 7 miljard euro worden er beweegbare barrières in de lagune van Venetië gelegd die de lagune scheiden van de Adriatische Zee. Het project zal duren tot 2012. Tot die tijd loopt het project gevaar door de scheepsvaart. En dat komt Nederland kijken. Of wel, het Apeldoornse Hitt Traffic, waarbij Hitt staat voor Holland Institute of Traffic Technology.

Voor 2 miljoen euro gaat Hitt Traffic de constructie van MOSE beschermen tegen de scheepsvaart. Dat doen ze door alle verbindingen van de lagune te voorzien van radar en AIS stations. Op deze manier wordt de scheepvaart in kaart gebracht, terwijl rond de bouw van het project veilige, beveiligde en efficiente scheepvaart mogelijk is.

Lees ook:Dolce&Gabbana verdacht van belastingontduiking
Lees ook:Venetië kampt met zwaarste overstromingen dit jaar
Lees ook:Het pontje van Venetië
Lees ook:Ponte San Donato di Murano
Lees ook:Goed plan: toegangsprijs voor Venetië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.