Rome plaatst speciale kerstbrievenbus voor kinderen

posteitalianenataleIn het postkantoor op het Piazza San Silvestro in Rome is een speciale brievenbus neergezet voor kerst. Hier kunnen kinderen hun brieven aan de Kerstman posten. Poste italiane schat in dat de beste man dit jaar zo’n 130.000 brieven ontvangt.

Elk kind dat een brief post zal een persoonlijk antwoord ontvangen van de postini di Babbo Natale, de postbodes van de Kerstman, samen met een sticker en een kleurboek. De brieven, geadresseerd aan bestemmingen als het Ministerie van de Kerstman (misschien een zoon van een politicus), Via del Polo Nord, Via delle Stelle (Sterrenstraat), of Via Lattea (de Melkweg), laten de verschillende verlangens van kinderen zien.

Sommige kinderen willen graag een fiets, andere een paard en een kind wenste een everzwijn voor zijn familie om te consumeren tijdens de kerstlunch (hij zei niet of hij deze al bereid wilde). De meer nadenkende geesten wensten vrede, liefde of een goede gezondheid, terwijl praktische kinderen vroegen om het winnen van de 1 miljoen euro lotto.

Het is niet het eerste jaar dat Poste italiane de brieven van de kinderen aan de Kerstman heeft beantwoord en nu is er zelfs een boek uitgegeven met de beste brieven van de afgelopen jaren. Het boek heet ‘Io ci credo che esisti’, Ik geloof dat je bestaat, en bevat ook een niet eerder gepubliceerd verhaal met illustraties van de schrijfster Chiara Rapaccini.

De opbrengst hiervan gaat naar de ‘Amici dei Bambini’ (AiBi), een particuliere liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor de rechten van verstoten kinderen en hen in een familiaire omgeving wil onderbrengen. AiBi is actief in Italië en in 26 andere landen waaronder ook Oost-Europese en Amerikaanse.

‘Io ci credo che esisti’ is voor zover alleen te verkrijgen in de Italiaanse postkantoren en op de site van AiBi.

Italy Magazine

Lees ook:80-jarige Italiaan zoekt liefde met brieven
Lees ook:Italië wil dagboek Anne Frank verbieden op basisscholen
Lees ook:Geen kinderen voor meerderheid Italianen
Lees ook:Aan wie geven Italianen hun kinderen?
Lees ook:Milaan’s ‘Kerstdorp der Wonderen’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.