Nieuwe complete reisgids over Toscane

100x Toscane

“Als we door de Via Santa Maria naar de middeleeuwse, helemaal uit wit marmer opgetrokken Duomo lopen, blinken de trottoirs van hemelse verwachting.” De schrijver van de reisgids 100x Toscane doorkruiste Toscane, van de marmerbergen van Carrara tot het Elba van Napoleon en de uithoek van de Casentino waar Sint Franciscus de stigmata ontving. Naast mooie beschrijvingen en foto’s bevat dit gidsje nuttige informatie en culturele én gastronomische tips.

Fabian Takx omschrijft zichzelf als “professioneel epicurist”, maar hij geeft ook logeeradressen voor de bescheidener beurs. Uit honderd impressies komt een caleidoscopisch beeld naar voren van een gebied dat zijn rijke culturele erfenis trouw blijft. Vooral de humoristische en literaire benadering onderscheidt 100x Toscane van andere gidsen. En dat is prettig, want standaardgidsen over Toscane, hoe deskundig ook, zijn er al genoeg.

Wil je kans maken op een gratis exemplaar? Kijk dan op de website van Italië Magazine.

Fabian Takx, ‘100x Toscane’, Uitgeverij Lannoo,  ISBN 9789020982428288, € 17,95.

Lees ook:Nieuwe vakantiebestemming Italië wekelijks bereikbaar per trein
Lees ook:Dutch Design duurzaam in Italië
Lees ook:Italië pakt drugs- en mensenhandel aan
Lees ook:Leer Toscane kennen via een spel
Lees ook:Dé trattoria van Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.