Moeten de klokken in Pisa voortaan zwijgen?

Pisa Chiesa della SpinaIn Pisa dreigt een klokkenstrijd te ontstaan. De provinciale afdeling van de Uaar, de unie voor rationalistische atheïsten en agnostici, vindt dat er teveel klokgelui klinkt. Vooral zondagmorgen.

Giovanni Mainetto van de provinciale afdeling van de protesterende Uaar heeft de gemeente verzocht om de regelgeving met betrekking tot het lawaai ook toe te passen op religieuze activiteiten. Dat betekent dat er buiten bepaalde tijden geen klokkengelui mag klinken of processies mogen plaatsvinden. Dat zou op feestdagen alleen mogen tussen 9:13 uur en 16:20 uur.

Er zal in de gemeenteraad in september over worden gesproken, meldt Federico Eligi, de wethouder van milieu, van de gemeente Pisa. De Italiaanse bisschoppenconferentie CEI had in het verleden al gemaand om niet al te enthousiast te beieren, want dat zet maar kwaad bloed.

Maar misschien ligt de angst niet zozeer bij het klokgelui maar ergens anders. Mainetto liet het zich al ontvallen: “Als moslims mochten besluiten om een moskee in Pisa te bouwen, zouden die ook het recht hebben om ’s nachts de gelovigen door de muezzin vanaf de minaret tot het gebed op te roepen”.

Bron: Italie.nl

Lees ook:Atheïsten mogen niet adverteren op Italiaanse bussen
Lees ook:11 Italiaanse maffiosi opgepakt in Duitsland
Lees ook:Mexicaanse griep nu ook in Italië
Lees ook:Italiaanse rechter beslist over homohuwelijk
Lees ook:Italiaanse paarden besmet met EIA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.