Italiaanse film: Alza la Testa

De Italiaanse Regisseur Alessandro Angelini, gaat het melodrama niet uit de weg in deze film over de obsessief beschermende vader Mero en zijn zoon Lorenzo. Zelf is het Mero nooit gelukt om carrière te maken als profbokser, maar zijn zoon zal wél slagen.

Daar gaat Mero, een onbehouwen scheepsbouwer, voor zorgen. Hij kan alleen moeilijk maat houden met zijn bemoeienissen. Elke afleiding staat succes in de weg, zelfs Lorenzo’s Roemeense vriendin Ana moet het ontgelden. Als Lorenzo verongelukt, beseft Melo wat hij verkeerd heeft gedaan en raakt hij volledig in de war. Het enige wat hem op de been houdt, is het vinden van Lorenzo´s hart waarmee iemand anders’ leven is gered. Met een naam en een adres op zak, gaat hij op zoek.

Alza la testa, Angelini’s derde film, deed het goed in de Italiaanse bioscopen. Sergio Castellitto, die de rol van Mero vertolkt, werd op het Romeinse filmfestival bekroond.

Regie: Alessandro Angelini, Italië 2009, Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld, 86 minuten. Cast: Sergio Castellitto, Gabriele Campanelli

Bron: Lux

Lees ook:Populairste kindernamen in Italië
Lees ook:Il dolce e l’amaro, een zoete maffiafilm
Lees ook:Dopingonderzoek tegen Petacchi
Lees ook:Markant in Markant: Gianmaria Testa
Lees ook:Topvoetballer woedend op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.