‘We hebben een paus’, nieuwe film van Nanni Moretti

Habemus PapamHabemus Papam is de titel van de nieuwe film van de Italiaanse regisseur Nanni Moretti, waarvan de opnamen begin februari zijn gestart.

‘Habemus papam’ ofwel ‘We hebben een paus’ zijn de woorden waarmee bekend wordt gemaakt dat het conclaaf een nieuwe paus heeft gekozen. Veel is er nog niet veel bekend van de film. Hij gaat over een pas gekozen paus, gespeeld door Michel Piccoli, die onzeker en angstig is bij de aanvaarding van dit belangrijke ambt. Hij wendt zich tot een psychoanalyticus, gespeeld door Nanni Moretti.

In elk geval is het geen echt zware kost: ‘Het is een komedie met wat duistere trekjes’ zou Moretti hebben verklaard. Nanni Moretti is een van de grotere namen in de Italiaanse filmwereld. Hij is acteur, scenarioschrijver en regisseur. In Nederland is hij vooral bekend als hoofdrolspeler in de film Caos Calmo (2008), naar het boek van Sandro Veronesi. Vermeldenswaardig zijn ook La stanza del figlio (2001), die een Gouden Palm won op het festival van Cannes, en zijn anti-Berlusconifilm Il caimano (2006).

Als alles goed verloopt, draait Habemus Papam in 2011 in de bioscopen. En je weet het maar nooit, wie weet is het thema dan wel heel actueel.

Bron: Italie.nl

Lees ook:Bloemenbedankje van de Paus is welgemeend
Lees ook:La sconosciuta, nanny met een missie
Lees ook:Beklemmende film over camorra in Cannes
Lees ook:Napolitaanse maffiafilm beïnvloedde Afflecks The Town
Lees ook:Italië woedend op filmfestival Cannes (video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.