Burgemeester Rome wil af van vitrinekast

www.beatrome.com)De kersverse burgemeester van Rome laat weer van zich horen. Had Gianni Alemanno eerst vreemde opmerkingen over de gay pride, nu ligt de Ara Pacis onder vuur, de in 2006 opgeleverde glazen behuizing van het Vredesaltaar van Augustus, een beroemd monument uit de klassieke oudheid. Volgens Alemanno moet deze ‘vitrinekast’ weg. Hij is niet de enige met kritiek op de Ara Pacis. Niet alleen veel Romeinen hebben er moeite mee, maar ook The New York Times vond het een flop.

Maar het trekt veel publiek: na het Colosseum en de Sint-Pieter was de Ara Pacis vorig jaar het populairste monument. Maar dat laat Alemanno koud. Die ‘vitrinekast’ moet naar een buitenwijk, maar het Vredesaltaar moet vooral blijven waar het staat.

Lees ook:Italië zoekt sponsor voor renovatie Colosseum
Lees ook:Het laatste linkse bolwerk Rome is gevallen
Lees ook:Burgemeester Rome heeft problemen met Gay Pride
Lees ook:Tip: Naar het Colosseum? Bezoek eerst de Palatijn!
Lees ook:Ook een beetje Italië: Pont du Gard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.