Italië krijgt eerste vrouwelijke priester

Maria Vittoria LonghitanoDeze maand wordt in Rome de eerste Italiaanse vrouw tot priester gewijd. De gelukkige is Maria Vittoria Longhitano, die ‘priesteres‘ wordt in de Oud-Katholieke Kerk van Italië

Maria Vittoria Longhitano (35) is diaken (voor de leken onder ons: een geestelijke die de vier lagere en twee van de drie hoogste wijdingen heeft ontvangen) en wordt op 22 mei tot priester gewijd in het gebouw van de Anglicaanse All Saints Church, nabij de Spaanse Trappen.

Longhitano studeerde theologie en filosofie en werkt als docente in Milaan. De wijding wordt verricht door bisschop Fritz-René Müller van de Unie van Utrecht, waartoe de Italiaanse oud-katholieken behoren.

Vrouwenwijding

De Oud-Katholieke Kerk is een autonome kerk die ontstond uit verzet tegen de centrale organisatie van de Rooms-Katholieke Kerk. De gemeenschap staat afwijzend tegenover een aantal rooms-katholieke dogma’s, waaronder de pauselijke onfeilbaarheid en de onbevlekte ontvangenis van de maagd Maria. De kerk is in volledige gemeenschap met de Anglicaanse Gemeenschap. Sinds 1998 kunnen vrouwen in de Oud-Katholieke Kerk tot priester worden gewijd. (RKK)

Lees ook:Rome wil gerechtigheid slachtoffers misbruik
Lees ook:Vaticaan neemt wraak voor ‘De Da Vinci Code’
Lees ook:Italië krijgt toch abortuspil
Lees ook:Paus vindt condooms geen oplossing
Lees ook:Moslims mogen niet in kerken bidden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.