Treinongeval Noord-Italië veroorzaakt 11 doden

Merano

Zeker elf mensen zijn maandag om het leven gekomen door het ontsporen van een regionale trein in het noorden van Italië, meldde het persbureau ANSA.

Ongeveer vijfentwintig mensen raakten gewond, van wie vijf ernstig. Een politieagent zei dat de trein slechts enkele wagons had en dat er daarom niet veel passagiers in zaten. Het ongeval gebeurde om 9 uur ‘s ochtends bij Merano in de buurt van de Noord-Italiaanse stad Bolzano. Omdat het spitsuur was, waren er veel mensen aan boord van het kleine treintje. De trein wordt voornamelijk gebruikt door studenten en forensen. De trein reed over een stuk enkel spoor in de regio Zuid-Tirol en was op weg van Malles naar Merano.

ITALY TRAIN DERAILEDIncident gevolg van aardverschuiving

Het incident was het gevolg van een aardverschuiving, aldus reddingswerkers. Na de aardverschuiving raakte het voorste treinstel enkele bomen. De bomen voorkwamen dat dit treinstel in de rivier onder het spoor belandde. In juli 2009 kwamen bij een treinongeluk in de Italiaanse stad Viareggio 21 mensen om het leven, door de slechte staat van een goederentrein met vloeibaar aardgas. Door een breuk in een van de assen van een wagon ontspoorde en ontplofte een deel van trein.

Bron: de Volkskrant, Associated Press

Lees ook:Zelfmoordpoging op verkeerde spoor
Lees ook:Drie doden door aardverschuiving Calabrië
Lees ook:AutoSlaap Trein ook naar Livorno
Lees ook:Dode door aardverschuiving Napels
Lees ook:Onder de trein door slaappillen van dief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.