Al vier zelfmoorden Italiaanse gevangenis 2010

Italian prison

Italië kent een hoog aantal zelfmoorden onder gevangenen. Een 48-jarige Siciliaan hing zichzelf vrijdag op en werd hiermee nummer vier sinds begin dit jaar.

De pizzaiolo, pizzabakker, Giacomo Attolini was veroordeeld voor moord en zat in een gevangenis in Verona sinds maart 2009. Ondanks dat een gerechtspsychiater vaststelde dat hij niet onstabiel was, vertelde Attolini’s advocaat ANSA dat hij al eerder zelfmoord had geprobeerd te plegen en beter gemonitord had moeten worden. “We waren aan het wachten op een second opinion van een andere specialist om hem geestelijk ziek te verklaren”, zei Guido Beghini. “Deze zelfmoord had voorkomen kunnen worden”.

Attolini’s zelfmoord kwam vlak na die van een 28-jarige man in een centraal gelegen penitentiaire inrichting vlakbij Sulmona. Hij was net teruggekeerd van een weekend verlof thuis. Dinsdag hing een 62-jarige man zichzelf op in een penitentiaire inrichting vlakbij Cagliari op Sardinië. Drie dagen na de eerste zelfmoord van dit jaar: een 39-jarige man in een zuidelijk gelegen gevangenis nabij Bari.

Een record van 71 zelfmoorden in de gevangenissen in 2009, heeft grote vraagtekens gezet bij de leefomstandigheden van het Italiaanse strafsysteem. Overbevolking wordt gezien als oorzaak voor een groot deel van het aantal zelfmoorden. Het systeem is ontworpen voor 43.000 gevangenen, maar momenteel zitten er meer dan 65.000 personen vast in de Italiaanse gevangenissen.

De oplossing wordt gezocht in de bouw van meer gevangenissen tot vaker overgaan tot huisarrest in plaats van plaatsing in een gevangenis.

Bron: Life in Italy

Lees ook:Zelfmoord Italiaanse gevangenissen hoogst sinds 20 jaar
Lees ook:Italiaans gevangenissysteem dreigt in te storten
Lees ook:Snelle verspreiding infectieziekten Italiaanse gevangenissen
Lees ook:Italiaanse overheid begint uitzendbureau voor gedetineerden
Lees ook:Zoonlief camorrabaas pleegt zelfmoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.