Italiaanse verkeer nog gevaarlijker

trafficoAlsof er in het Italiaanse verkeer al niet genoeg ongelukken gebeuren pleit Altero Matteoli, Minister van Verkeer, voor verhoging van de maximumsnelheid op snelwegen tot 150 kilometer per uur.

Echter, benadrukte de minister, moest dit alleen gelden voor veilige auto’s met een sterke motor. ”Zeker niet voor kleine auto’s”. Matteoli wil de hogere snelheid alleen toestaan op snelwegen met drie rijstroken en vluchtstrook en met signalering van files en mist. Of dit al met al een goed plan is valt te betwijfelen.

De veelal roekeloze rijstijl van Italianen, zoals stoppen op in plaats van voor het zebrapad, weliswaar een stadsvoorbeeld, gecombineerd met een hogere snelheid kan alleen maar zorgen voor nog meer verkeersongelukken.

Lees ook:Maximumsnelheid in Italië naar 150 km per uur
Lees ook:Autorijden in Napels levensgevaarlijk!
Lees ook:Vier ministers voor Lega Nord
Lees ook:Regering wil snel van aandeel Alitalia af
Lees ook:Nederland pakt Italië terug met verkeersboetes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.