Bende loodste asielzoekers naar Italië

prostitutieHet onderbrengen van minderjarige asielzoekers in open opvangcentra maakte het een criminele bende in Nederland makkelijk de slachtoffers door te smokkelen naar Italië en Spanje.

Tussen oktober 2005 en september 2006 verdwenen 55 asielzoekers vanuit Nederlandse open opvangcentra met onbekende bestemming. Zeker 38 van hen zijn minderjarig. Ze vertrokken zonder geld of paspoort op zak. Rond deze verdwijningen beginnen politie, recherche en marechaussee meerdere onderzoeken. Door deze samen te voegen, komen de 44-jarige Solomon O. en de 39-jarige Gilbert E. uiteindelijk als hoofdverdachten van een internationaal opererende bende in beeld.

Beide verdachten stonden dinsdag terecht tijdens de tweede zittingsdag in deze zaak. De bende zou werken volgens een vast patroon. Onder valse voorwendselen werden meisjes, en enkele mannen, geronseld. Ze moesten vervolgens ten overstaan van een voodoopriester een belofte of eed afleggen. Hierbij beloofden ze een schuld van 50.000 of 60.000 euro te zullen betalen door voor de bende te werken.

De meisjes vlogen samen met een bendelid vanuit Nigeria naar Nederland. Bij aankomst op Schiphol werden hun paspoorten door dit lid ingenomen om te worden hergebruikt. De bende zocht daarom vooral meisjes die leken op de foto op het paspoort. De meisjes werden na aankomst door de Nederlandse autoriteiten ondergebracht in open asielzoekerscentra. Daar moesten mogelijke slachtoffers van mensenhandel volgens de regels hun asielprocedure afwachten.

Uit tapgesprekken blijkt dat Solomon en Gilbert herhaaldelijk contact hadden over het ophalen en wegbrengen van de meisjes. Zo belden ze druk heen en weer over Gloria en Nancy. Meisjes met deze namen blijken op 23 augustus te zijn verdwenen uit het azc in Middelburg. Ook verdwenen zo meisjes uit Deventer en Ter Apel. De slachtoffers werden ondergebracht bij ‘madams’ in Italië waar ze als prostituee gingen werken. Tien slachtoffers deden uiteindelijk aangifte. Van vele anderen ontbreekt elk spoor.

Beide hoofdverdachten willen niet reageren op wat de rechtbank hun heeft voorgehouden. Donderdag wordt de behandeling van hun strafzaken vervolgd.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Balotelli wil voor Italië uitkomen
Lees ook:Maffioso opgepakt in Amsterdam
Lees ook:Twee bergbeklimmers omgekomen bij klimongeval in Italië
Lees ook:Libische leider wil mooie Italiaanse meisjes bekeren tot Islam
Lees ook:Massaal protest tegen de maffia

6 reacties op “Bende loodste asielzoekers naar Italië

 1. Judith

  Zo gauw mogelijk weer terug naar land van herkomst..We kunnen als klein landje niet de halve problematische wereld op onze schouders nemen hoor…terug naar hun familie..daar kunnen ze goed opgevangen worden..maar niet in Nederland waar het gebeurde..
  Als mij in een ander land iets werd aangedaan..dan wil ik OOK zo gauw mogelijk naar mijn familie, Thuis in mijn vaderlnd…

    /   Beantwoorden  / 
  1. franske

   Op elke blog waar jij komt laat je een geurspoor van rascisme achter je. Waarom vind jij en je soort jezelf zoveel beter dan anderen? Ga zelf 3 a4 generaties terugkijken in je familie. Geheid dat je daar ook buitenlanders, vluchtelingen enz. vindt. Ik wil van jou nou eens een argument horen en geen scheldwoorden.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Judith

    Mijn argument is dat Nederland niet de hele wereld op zijn schouders kan Nemen .. Ik werk wel graag voor onze senioren .. die het nu zo moeilijk hebben .. en voor de hardwerkende klasse .. dus mensen die nuttig zijn geweest voor onze economie .en die het nog zijn..
    Ik ben een Nederlandse met één paspoort..en dat is Nederlands.Praat ik nu racistisch? dan weet jij niet wat racisme is domkop..Ik ben geen racist maar een realist..

      /   Beantwoorden  / 
    1. franske

     Ik ben beslist geen domkop, hoewel ik wel af en toe een domme opmerking kan maken. Om in te gaan op de inhoud van dit bericht. Ik vind het heel normaal dat justitie deze mensen bescherming in ons land biedt. Hoe dacht je anders dat we die boeven die achter dit soort praktijken zitten te pakken krijgen. Het is duidelijk dat deze meiden in hun eigen land door dergelijk soort criminelen te pakken worden genomen. Hier hebben ze een kans en wij hebben een kans dit soort praktijken uit te bannen. Voor de rest. Ik zorg gedeeltelijk voor m’n vader van 87 en ik werk ook.

       /   Beantwoorden  / 
 2. Judith

  Beste franske .. Idd je bent geen domkop .. zoals ik geen racist ben ..
  Toch kan Nederland niet alle leed van de wereld op zijn schouders Nemen ..
  Wat Moeten deze misbruikte meisjes hier nu doen? Dan kunnen ze toch beter, bij hun familie zijn?
  In een vreemd land kennen zij de taal en de gewoontes niet, dus ons land.bedoel ik Hiermee … dus hebben ze ook geen ook geen binding met ons land .. Laten meisjes dus naar hun eigen mensen gaan, In hun eigen land..daar krijgen zij de liefde die hun toekomt en niet bij ons.. .. .

    /   Beantwoorden  / 
  1. franske

   En jij denkt dat deze meisjes in hun land alleen een liefhebbende familie hebben en daarbuiten geen mensen die op hun letten. (pooiers en zo) wat denk je van het ietwat sarcastische spreekwoord “van je familie moet je het maar hebben” Als je dit echt meent, vind ik je naif, of heel erg dom, maar dat laatste geloof ik niet.
   Je hebt gelijk wat betreft die halve wereld, maar het is zonder meer in ons eigen egoistische maatschappelijk belang dat de misdaadorganisaties die achter deze mensenhandel zitten opgerold worden. En dat kost geld en ja dan zul je misschien mensen toe moeten laten die we anders liever hier niet zagen. Voor wat, hoort wat. Ik zie het meer als win ,win situatie. Of wil je misschien containers vol dode mensen.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.