Homohaat in Italië neemt toe

Grote paniek toen er vanaf een paar motorfietsen twee bombrieven werden gegooid naar een bar in de homobuurt van Rome. Weer een anti-homo actie in Italië, waar de homohaat toeneemt.

Verschillende personen raakten gewond door deze aanval. Eén persoon moest zelfs naar het ziekenhuis worden overgebracht. Fabrizio Marrazzo, voorzitter van de Italiaanse homorechtenorganisatie Arcigay, zei: “Alles gebeurde zo vlug en de aanslag liet een spoor van paniek achter in de straten. Mensen schreeuwden door elkaar en liepen weg. Wanneer iemand dichter bij de explosieven zou hebben gestaan, zou dat mensenlevens gekost hebben.”

De laatste weken hebben er al verschillende gewelddadige acties tegen homo’ss plaatsgevonden in Rome. Vorige week woensdag werd een lesbienne bedreigd door een groepje jongeren, in dezelfde straat waar afgelopen dinsdag een homokoppel brutaal was aangevallen. Eén van deze mannen werd gewond aan zijn hoofd en de andere kreeg een messteek in zijn buik. Ook een homo zanger werd enkele weken geleden in Rome aangevallen, terwijl vandalen probeerden een homo discotheek in brand te steken, toen die gesloten was.

Ongeveer 1000 mensen gingen gisteren de straat op, als protest tegen de gewelddadige homofobe acties in Rome. Burgemeester Gianni Alemanno veroordeelde deze homofobe daad. De chef van de veiligheid stelde voor om extra beveiligingscamera’s te plaatsen en meer politiepatrouille in deze buurt te hebben.

Bron: Holebi.info, 3 september 2009

Lees ook:Homo’s Rome protesteren tegen aanhoudend geweld
Lees ook:Italiaanse homo’s vluchten het land uit
Lees ook:Transseksueel dood na politiek schandaal Italië
Lees ook:Abortus zorgt voor onrust in Italië
Lees ook:Homo Cultuur Centrum in Rome overvallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.