Marokkanen wonen op vuilnisbelt in Italië

Italië lijkt nog achter te lopen wat betreft de behandeling van gastarbeiders. Veel Marokkanen in Zuid-Italië leven min of meer op een vuilnisbelt.

De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) heeft de tewerkstelling in “schandelijke” omstandigheden aangeklaagd van een duizendtal Marokkaanse seizoensarbeiders in San Nicola Varco, ongeveer 100 km ten zuiden van Napels.

Leven op een vuilnisbelt

Volgens Peter Schatzer, die voor de IOM een tiental dagen ter plaatse op onderzoek ging, “zijn hun levens- en werkomstandigheden gevaarlijk, ongezond en schandalig”. De arbeiders leven in een sloppenwijk te midden van het vuilnis, zonder lopend water en elektriciteit. De migranten, allen jonge Marokkanen die zonder contract tewerkgesteld worden als seizoensarbeiders in de landbouw, zeggen dat ze door hun bazen zonder scrupules worden uitgebuit. Ze krijgen 15 tot 25 euro voor een dag werk in de serres en op de velden.

Betalen voor water

De jonge Marokkanen verklaarden verder dat ze zelf drie euro moeten betalen om water te krijgen, terwijl ze van 4:30 ‘s ochtends tot 4:00 ‘s middags aan het werk zijn. Het IOM-team ontdekte dat het merendeel van deze arbeiders het slachtoffer werd van oplichters. Allen kwamen naar Italië in het kader van de quota die de overheid voor de seizoensarbeid had vastgelegd, maar eens in het land was hun werkgever ofwel verdwenen, ofwel weigerde die hen werk te geven.

Bron: De Standaard

Lees ook:Kom naar Italië, kost en inwoning gegarandeerd!
Lees ook:Verbod op voeren van duiven in Venetië
Lees ook:Pootje badend door Venetië (video)
Lees ook:Nederlanders massaal bekeurd in Italië
Lees ook:Grootste droom Italiaan: ambtenaar worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.