Slachtoffers in villa’s Berlusconi

Premier Berlusconi heeft een paar van zijn villa’s beschikbaar gesteld voor Italianen die dakloos zijn geworden door de aardbeving van maandag.

“Veel mensen hebben hun deuren geopend voor de slachtoffers en ik zal ook doen wat ik kan door enkele van mijn woonhuizen aan te bieden”, aldus Berlusconi na de staatsbegrafenis voor de slachtoffers. Afgelopen woensdag adviseerde Berlusconi de slachtoffers hun verblijf in de tentenkampen te zien als een “weekend kamperen”. Hiermee dacht hij de situatie voor de 17.000 daklozen wat dragelijker te maken.

De omstandigheden in de tentenkampen zijn niet best. Er is een tekort aan water, douches en elektriciteit. De nachten zijn erg koud. In totaal zijn 28.000 Italianen dakloos geworden, veel wonen nu in hotels of zijn tijdelijk ingetrokken bij familie. De rijke premier bezit zeker vier luxe villa’s in verschillende delen van het land. Hij heeft strandhuizen in Sardinië, Portofino en aan het Lago Maggiore. Hoeveel mensen onderdak krijgen van de premier is niet bekend.

Bekijk hier een video van Corriere della Sera, waarin de verwoestingen in L’Aquila en de omstandigheden in het kamp worden getoond.

Bron: Elsevier.nl, 1o april 2009

Lees ook:Berlusconi ontactisch met “weekend kamperen”
Lees ook:Italië stopt zoektocht slachtoffers
Lees ook:IJskoude tijden voor daklozen aardbeving Abruzzo
Lees ook:Tenten bergen 70.000 daklozen
Lees ook:Gecensureerde foto’s Berlusconi toch gepubliceerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.