Deelnemer songfestival Povia: “Homo zijn is een fase.”

Enkele Italiaanse homo’s ergeren zich enorm aan één van de deelnemers van het naderende San Remo Songfestival, de kandidaat in kwestie is Povia, een bekeerde homo.

Invloed omgeving

Povia hangt de stelling na dat homo’s kunnen worden veranderd in brave heteroseksuele mannen en huisvaders. In de Nederlandse Volkskrant zegt hij: “Men wordt niet als homo geboren. Het hangt af van de vraag met wie men omgaat.”

Povia’s homofase

“Ook ik heb een homofase gehad,” bekent hij. “Die duurde zes maanden, daarna ben ik er overheen gekomen. En ik heb twee van mijn vrienden bekeerd die dachten dat zij homo waren. Zij zijn nu getrouwd.”

Campagne tegen homo’s

De Italiaanse homo-beweging kan er niet mee lachen en gruwen van de uitlatingen van Povia en zijn liedje Luca-era gay, dat over hetzelfde onderwerp gaat. Volgens Aurelio Mancuso, woordvoerder van Povia, zit er achter de liedjes deelname een clericale actie omdat er binnen kerkelijke kringen vaak een behoefte bestaat om campagne te voeren tegen homo’s.

Homo’s vermoord

De Italiaanse holebi organisatie Arcigay wijst erop dat er in Italie gemiddeld twintig homo’s worden vermoord omwille van hun seksuele geaardheid. Italië accepteert, behalve misschien enigszins in de grotere steden, eigenlijk geen homo’s. Zo is het ook absoluut ‘not done’ dat twee vrienden een woning zouden delen. Iets dat in Nederland vrij normaal is, helemaal in je studententijd.

Bron: Holebi.info, 15 januari 2009

Lees ook:Homo’s Rome protesteren tegen aanhoudend geweld
Lees ook:Italiaanse homo’s vluchten het land uit
Lees ook:Homohaat in Italië neemt toe
Lees ook:Italiaanse profvoetballer tegen homo’s en seks
Lees ook:Steeds meer Italianen voor homohuwelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.