Bisschop weigert verkeersslachtoffer te trouwen

www.paulenwilbert.nl/)Je moet het bijna twee keer lezen om het te geloven. Maar het is echt waar. Nadat een 29-jarige man bij een auto-ongeluk zwaar gewond raakte, verbood de bisschop van Viterbo hem te trouwen vanwege ‘impotentie’. Volgens de bisschop verbiedt het kerkelijk recht nou eenmaal een huwelijk als een van de partners niet meer in staat is tot geslachtsgemeenschap. En daar is de ongelukkige man niet meer toe in staat door dat ongeluk. De man is echter wel gewoon getrouwd. Maar niet voor de kerk. De priester die hun kerkelijk huwelijk had moeten inzegenen, was er gewoon bij. Met schaamrood op zijn kaken, vermoed ik.

Lees ook:Cafetariakluis doodt dief
Lees ook:Bisschop hekelt Ndrangheta-bandieten
Lees ook:Sprookjesachtige bruiloft Wesley en Yolanthe
Lees ook:Eerste beelden huwelijk Yolanthe en Wesley
Lees ook:Een waterige kerst in Venetië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.