Franse boeren houden Italiaanse vrachtwagens tegen

www.sle.be/static)Tussen de Franse stad Lyon en de grens met Italië houden Franse boeren Italiaanse vrachtwagens tegen. Dit uit protest tegen de blokkade van Italië voor Franse kalveren. Hiertoe besloot Italië omdat het Franse vee maar niet gevaccineerd werd nadat daar de blauwtongziekte was aangetroffen. En dat pikten de Franse boeren dus niet. In de buurt van Lyon verhinderen 500 boeren dat Italiaanse vrachtwagens voorbij Grenoble-Lyon kunnen rijden. Automobilisten mogen wel doorrijden, maar door de acties van de boeren komen ze wel in een file terecht.

Lees ook:Symbolisch stukje grond tegen TGV naar Turijn
Lees ook:Valse ham in Italiaanse supermarkt
Lees ook:Centrum Napels schoon, maar enorm afvalprobleem blijft
Lees ook:Gratis verblijf tegen olijfplukken
Lees ook:Doden bij busongeluk Franse scholieren in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.