Nu te horen in Italië: kijk rechts, een lynx!

www.chop-suey.be)In de Italiaanse Alpen is een lynx gesignaleerd. Het dier stak de grens over vanuit Zwitserland. Niet dat iemand dat gezien heeft of om zijn paspoort vroeg. De oversteek is waargenomen doordat de lynx in februari in Zwitserland een radiozendertje kreeg. En zo weten de autoriteiten dat het beest nu in Italië is. Dus een Nederlandse toerist kan nu in de Italiaanse Alpen zich van zijn leukste kant laten horen: "Kijk rechts, een lynx!"

De lynx die de grens overstak was niet de enige van heel Zwitserland. Integendeel, daar lopen er zo'n 100 rond. Nadat de beesten in het begin van de 20e eeuw waren uitgeroeid, zijn ze in de jaren zeventig weer geïntroduceerd in het Alpenland. Ze leven vooral in de noordwestelijke Alpen en vlakbij het meer van Geneve. En nu is er dus eentje naar Italië gevlucht. Daar zal hij zijn prooi zoeken onder kleinere zoogdieren, zoals hazen, vossen en kleine herten. Ook eet hij vis. De lokale koeien zal het dier met rust laten.

Lees ook:Alpinisten verongelukt in Italiaanse Alpen
Lees ook:Twee bergbeklimmers omgekomen bij klimongeval in Italië
Lees ook:Krijgen Italianen Zwitserse identiteit?
Lees ook:Italië beboet vier skiërs om lawinegevaar
Lees ook:Doden door lawines in Oostenrijk en Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.