Symbolisch stukje grond tegen TGV naar Turijn

www.stradal.fr)Van veel bewoners in Chiomonte in het noordwesten van Italië hoeft het niet: een TGV-traject van Lyon naar Turijn. En als er dan toch een trein moet komen, dan maar over de al bestaande spoorlijn uit 1871. Maar helaas voor hen lijkt er toch een nieuwe spoorlijn te komen, waardoor er een tunnel door een berg gegraven moet worden. Dertig maanden geleden waren er al protesten tegen de voorbereidingwerken. En nu hebben ze weer actie gevoerd. Een symbolische actie, die dus waarschijnlijk niets uithaalt. Maar het is leuk bedacht: symbolisch een stukje grond van het TGV-traject kopen, en op de eigendomsakte 1.250 handtekeningen zetten. Je hebt er niets aan, maar toch.

De bewoners uit Chiomonte zijn vooral tegen omdat de spoortunnel nogal duur is. De dubbele tunnel van 52 kilometer zal 7,6 miljard euro kosten. En dat in een gebied dat niet echt rijk is. "Je koopt ook geen Ferrari als je nog niet eens de tanden van je kinderen kan verzorgen", aldus Alberto Perino van de anti-TGV beweging. Weer leuk verzonnen. Maar waarschijnlijk weer niemand die zich er iets van aantrekt.

Lees ook:Parmalat schikt en betaalt 24 miljoen
Lees ook:Slang reist mee terug vanuit Italië
Lees ook:Bouw brug vasteland Sicilië start in december
Lees ook:Italiaanse marine onderschept 650 immigranten
Lees ook:Aardbeving Italië: wederopbouw 8 miljard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.