Welkom bij mijn fascinatie! Welkom bij Italië.blog.nl!

Joost Mangnus)Geen land dat me zo fascineert als Italië. Natuurlijk zijn daar de prachtige culturele monumenten, zoals het levende openluchtmuseum Rome, het magnifieke Venetië, de adembenemende steden in Toscane, en de vele andere bezienswaardigheden. Natuurlijk is de keuken geweldig. Maar steeds meer kom ik er achter dat Italië veel meer is dan dat. Die vriendelijke bevolking, met het Zuidelijke temperament. En tegelijkertijd die maffia, die corruptie, die vreemde rechtszaken. En wat te denken van Silvio Berlusconi, de held voor veel Italianen.

Het land en haar bewoners fascineren me meer en meer. Via Italië.blog.nl wil ik deze fascinatie overbrengen. Vooral door het vaak bizarre nieuws uit dit land te plaatsen. Maar ook door tips te geven, over de Italiaanse keuken, maar ook over bezienswaardigheden. De belangrijkste toeristische trekpleisters vermijd ik hier. Toeristenmassa's fascineren me niet, maar irriteren me. Wat ik u wel wil laten zien is de schoonheid van het onbekende, maar daardoor zeker niet minder mooie. Veel leesplezier!

Lees ook:Gratis dingen doen in Italië
Lees ook:Italiaans design duo: kwaliteit en eenvoud
Lees ook:Koken en vloeken met Italiaanse man
Lees ook:Een Belgische in het chaotische Rome
Lees ook:Tip: het mooiste bergdorpje van Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.